Iedereen een Helmantel

Sieraden van Mirjam
8 september 2020
In de prijzen!
8 september 2020

Kunstenaars exposeren bij Art Quake met als thema 'Assen en omstreken'.

PeM Lijstenmakerij verkoopt giclees van Groninger kunstschilder: Iedereen een Helmantel

Altijd al een echte Henk Helmantel aan de muur willen hebben, maar dan ook enigszins betaalbaar? PeM Lijstenmakerij maakt dat mogelijk. Niet met het origineel, maar via een gelimiteerde verkoop van giclees.

Bij een giclee wordt gebruik gemaakt van een druktechniek met ononderbroken inktstralen, die verschillende kleurlagen op het papier aanbrengen. Op die manier ontstaat er een kopie, die haast niet van echt te onderscheiden is.

Iets bijzonders

PeM Lijstenmakerij: ‘Het origineel is misschien nét iets mooier, maar een giclee komt akelig dicht in de buurt. En omdat de giclee van Henk Helmantel slechts in een gelimiteerde uitgave worden gemaakt, heb je ook echt iets bijzonders. Een giclee kan bovendien gemaakt worden in alle maten. Zelfs een ‘Helmantel’ van vier bij vier meter geeft een haarscherp resultaat.’

Het grote verschil zit ‘m in de prijs. Klaassens: ‘Niet iedereen kan zich een ‘Helmanteltje’ veroorloven. Voor een origineel schilderij betaal je 20.000, 30.000 euro. Bij PeM Lijstenmakerij hangen giclees, ingelijst en al, voor 100 euro. Dat is inclusief certifi caat en nummering.’

PeM Lijstenmakerij heeft ongeveer 80 giclees van Helmantel in de winkel en daar komen nog een aantal reproducties bij. Klaassens: ‘De reproducties kosten zo’n 50 euro per stuk, eveneens met lijst. Maar het merendeel wat bij ons hangt bestaat uit giclees.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *